Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Energietransitie en stadslogistiek

29 november 2023 @ 09:00 13:00 UTC+1

De Maatschappij staat voor grote opgaven op het gebied van energietransitie. Ook de logistieke sector krijgt hier mee te maken. Niet alleen de voertuigen moeten schoner, maar logistieke processen in brede zin veranderen mee. Denk aan de Zero Emissie zones die vanaf 2025 gelden in Amersfoort, Utrecht, maar ook in 27 andere Nederlandse gemeenten. Dit heeft ook invloed op de uitvoering van stadsdistributie.

Het Logistiek Platform Utrecht (LPU) stelt zich als doel om op deze en andere voor de logistieke belangrijke thema’s (“verminderen, veranderen, verschonen”) kennis te delen. Wat houden deze thema’s in? Hoe grijpen ze in, in de logistieke sector algemeen, maar ook voor u specifiek als ondernemer? En welke kansen kunt u aangrijpen?

We nodigen u graag uit voor de LPU bijeenkomst op 29 november bij de Hofclub in Lage Weide-Utrecht. Inhoudelijke experts willen u graag informeren over ontwikkelingen op het gebied van energietransitie, stadslogistiek en andere thema’s.

Doelgroep

Onze doelgroep bestaat uit Logistiek dienstverleners, eigen vervoerders, verladers, MKB, scholieren & studenten en als secundaire doelgroep, ieder die met vervoer/logistiek te maken heeft.

Aanmelddeadline

We ontvangen uw aanmelding uiterlijk vrijdag 24 november 2023.

Programma

DHL – Renz Bassant

DHL opereert anno 2023 al met een omvangrijke vloot zero emissie voertuigen. Hoe heeft DHL deze omslag gemaakt, welke problemen kwamen ze daarbij tegen en hoe zijn die omgebogen in kansen? Waar staat DHL nu, en wat verwacht Renz tot ca. 2035 tegen te komen op het pad tot verdere verduurzaming? Is deze problematiek voor u herkenbaar en hebt u hier wellicht vragen over? Kom dan langs en volg deze deelsessie.

STEDIN – Henk Fidder

Op weg naar verduurzaming moet de Logistieke sector onder andere over op zero-emissie voertuigen. Elektrische voertuigen zullen een aanzienlijk onderdeel uitmaken van de toekomstige transportvloot. De vraag naar elektriciteit zal daardoor verder toenemen. Henk Fidder gaat in op alle activiteiten die nu al worden uitgevoerd, die tot ca. 2035 worden gepland, en de effecten die daarvan mogen worden verwacht.

Metropool Regio Amsterdam elektrisch (MRA-E) – Rik Tijhuis

Het werkgebied van het MRA-E beslaat de provincies Utrecht, Noord-Holland en Flevoland (enkele steden uitgezonderd). Daarbinnen is de MRA-E verantwoordelijk voor de uitrol van elektrische laadpunten in de publieke ruimte, daarmee zijn ze van groot belang voor de logistieke sector. Vanuit verschillende lopende concessies kan de MRA-E laadpalen plaatsen en heeft al meer dan 12.000 laadpunten gerealiseerd in de regio. Daarnaast begeleidt het MRA-E initiatieven om voorzieningen te delen op privaat terrein. Dit brengt ingewikkelde vragen met zich mee, bijvoorbeeld over de verdeling van de kosten en het eigendomsrecht. Ook technische vraagstukken vormen daarbij obstakels. Wat valt er tot 2035 te verwachten? Wat doet het MRA-E allemaal en hoe kan het de logistieke sector van dienst zijn? Rik Tijhuis informeert u hier graag over en uiteraard kunt u uw vragen bij hem kwijt.

Hogeschool Utrecht – Nathalie Deurhof (opleidingsmanager bachelor Logistics Management), ROC Midden Nederland – Harry de Boer (Docent Transport & Logistiek)

De logistiek professional van de toekomst! Door de verduurzaming van de logistieke sector verandert veel. Door bijvoorbeeld digitalisering en geleiding van goederenstromen via HUB’s ontstaat er ook vraag naar logistiek personeel met alle vaardigheden die met deze ontwikkelingen kunnen omgaan. Kortom: de logistiek professional van de toekomst. Nathalie Deurhof en Harry de Boer zetten voor u uiteen hoe zij vanuit de onderwijssector inzetten op de opleiding van UW toekomstige medewerkers. Wilt u uw vragen óf uw tips hierover aan hen kwijt? Bezoek dan deze deelsessie.

Logistiek makelaar provincie Utrecht – Taco Jansonius, logistiek makelaar gemeente Amersfoort -Frans-Luuk Bouwers.

Wat kan de logistiek makelaar voor u doen! Logistiek makelaars zijn onafhankelijke adviseurs. Hun taak is te focussen op praktische problemen bij het leveren of ontvangen van goederen en ondernemers daarbij te helpen.

In deze deelsessie gaat u aan de slag met enkele cases rond de thema’s Zero Emissie Stadslogistiek, bouwlogistiek en transport over water. Deelnemers hebben in groepjes een kort gesprek over de cases en delen hun uitkomsten, waarna de logistiek makelaars reflecteren op deze uitkomsten en hun visie op de case laten schijnen.

Gemeente Utrecht – Stefan van Dorp: “onze voorbereidingen op de invoering van de ZE-zone en wat kan ik zelf nu doen?”

Gemeente Utrecht treft voorbereidingen voor de zero emissie zone. We nemen u mee in onze voorbereiding en welke stappen wij nemen de komende maanden. Ook leggen we uit welke (overgangs)regelingen er zijn en de mogelijkheden tot bevoorrading van de binnensteden op alternatieve wijze. Zodat we met elkaar ons kunnen voorbereiden op de invoering van de zone op 1 januari 2025 en de (binnen)stad schoon en efficiënt kunnen blijven bevoorraden.

Routebeschrijving naar Niels Bohrweg 121, 3542 CA, Utrecht

Openbaar Vervoer

Diverse buslijnen, waaronder de lijnen 38 en 48 stoppen op ca. 300 meter afstand van onze locatie.  Er is een goede busverbinding van en naar station Utrecht Centraal, station Leidsche Rijn en station Maarssen.  Plan uw reis met het openbaar vervoer op www.9292.nl.

Met de auto

Vanaf de A2 neemt u afslag richting Utrecht – Leidsche Rijn. Bovenaan de afslag gaat u rechts-of linksaf.  Na ca. 600 mtr. volgt u de 2 linkerrijstroken om linksaf te slaan naar de Atoomweg. Na ca. 1 km slaat u rechtsaf richting de Niels Bohrweg. Uw bestemming bevindt zich na ca. 400 mtr. aan uw rechterzijde (gebouw UW).

(fiets)parkeren 

Op het terrein is het gratis parkeren evenals op de parkeerplekken aan de overkant. De slagboom opent na aankondiging dat u voor Hofclub Werken & Vergaderen komt. De auto parkeert u  bij de borden Hofclub Werken & Vergaderen. Via de zij-ingang of de hoofdingang van het UW kantoor komt u de locatie binnen.

Fietsparkeren kan in de stalling naast- en achter het gebouw.

Gegevens

Datum:
29 november 2023
Tijd:
09:00 – 13:00 UTC+1
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Logistiek Platform Utrecht
E-mail
info@logistiekplatformutrecht.nl
Niels Bohrweg 121
Utrecht, 3542 CA Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

49 mensen zijn aanwezig Energietransitie en stadslogistiek

Peter K.D. de Vries Stefan van Dorp harry nab Madeleine Boerma Herman Nietsch Roy Roessink Emile van Rijn Paul Verdult Frank Peter Schaberg Daphne Treurniet

Wie komt er?

49 mensen zijn aanwezig Energietransitie en stadslogistiek

Peter K.D. de Vries Stefan van Dorp harry nab Madeleine Boerma Herman Nietsch Roy Roessink Emile van Rijn Paul Verdult Frank Peter Schaberg Daphne Treurniet

Reacties