Human Capital

Momenteel is het vinden van voldoende en goed geschoold personeel lastig, ook voor logistieke bedrijven. Er is sprake van een blijvende krapte op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd worden er nieuwe vaardigheden in digitalisering en techniek gevraagd van werknemers.

Binnen de logistiek zijn er veel uitdagingen, innovaties en puzzels te leggen. Het Logistiek Platform Utrecht wil stimuleren dat onderwijs en scholing in lijn zijn met de wensen en behoeften van de bedrijven. Dit is mogelijk door bedrijven en studenten bij elkaar te brengen via open dagen, stages en afstudeeropdrachten. Zo maken studenten kennis met actuele praktijkvraagstukken en krijgen bedrijven de kans toekomstig personeel te werven.

Voor bedrijven is het belangrijk ook samen, als logistieke sector in de breedte werknemers te boeien en te binden. Het LPU wil via evenementen hieraan bijdragen.

17-02-2022

TITEL MEEST RECENTE POST Vitale arbeidsmarkt

Bijbehorende intro tekst van de artikelpagina om de lezer te informeren en te laten doorklikken. Lorem ipsum dolor sit samenwerkend amet. Dit intro wordt na 3 regels afgebroken…