Logistieke Hub Utrecht Oost is op 12 mei officieel geopend en verduurzaamt de goederenstroom naar bedrijven in de stad.

Hub Utrecht Oost is op vrijdag 12 mei door de voorzitter van de stichting, Peter Steijn, en leden van haar gebiedsraad officieel geopend. Gezamenlijk knipten zij het lint door, waarna het openingsprogramma van start ging. De nieuwe logistieke stadshub is gevestigd in een magazijn van 1.000 m2 aan de Winthontlaan in Utrecht en fungeert als centrale ontvangsthaven voor pakketten, rolcontainer- en palletleveringen van bedrijven en instanties. Hub Utrecht Oost zal vervolgens dagelijks deze goederen bundelen en duurzaam afleveren op adressen in Utrecht Oost.

Op de foto Hans Hulsinga, Birgit Hendriks initatiefnemers van de Hub Hub Utrecht Oost wordt op 12 mei aanstaande officieel geopend. Deze logistieke stads hub is gevestigd in een magazijn van 1.000 m2 aan de Winthontlaan 30C in Utrecht. Hub Utrecht Oost gaat de goederen stroom naar bedrijven en instanties verduurzamen, door pakketten en pallet leveringen centraal te ontvangen op de stads hub en die dan dagelijks gebundeld en elektrisch in 1 keer af te leveren op adressen in Utrecht Oost.

Foto’s: Mel Boas/Boasphoto.nl

Voorzitter Peter Steijn schetste de duurzame uitdagingen van deze tijd en hoe Hub Utrecht Oost daar met haar werkzaamheden aan bijdraagt, “think global, act local.”

Aansluitend sprak Birgit Hendriks over efficiënte duurzame stadslogistiek, “Hubs spelen een cruciale rol, ze hebben de ruimte, voertuigen, contractmodellen en IT. Nu gewoon gaan doen. Samenwerking met alle betrokken partijen levert duurzame winst: voor leveranciers, vervoerders, hubs en eindontvangers”.

Hoogleraar Fredo Schotanus (Universiteit Utrecht) sprak over het belang van duurzaam inkopen. Daarbij was zijn stellingname dat inkopers meer juridisch risico mogen, of zelfs móeten lopen als het gaat om duurzaam inkopen. “Er is een wereld aan mogelijkheden om dat te doen”.

Over Hub Utrecht Oost

Veel bedrijven en instanties ontvangen dagelijks vele leveringen aan de deur, variërend van pakketdiensten zoals Postnl en DHL tot leveranciers met eigen vervoer zoals Technische Unie en Lyreco. Hub Utrecht Oost verduurzaamt deze goederenstroom door ontvangst van de goederen op de hub, het uitvoeren van gebundelde zero emissie leveringen aan bedrijven en organisaties waardoor de hub het aantal transport bewegingen vermindert.

Hub Utrecht Oost draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en de verkeersdruk in de stad. Bovendien zorgt het voor een efficiëntere goederenstroom en een vermindering van overlast door dagelijkse leveringen. Hub Utrecht Oost is een belangrijke stap naar een duurzamer goederenvervoer voor Utrecht en een voorbeeld voor andere steden in Nederland. www.hubutrechtoost.nl

Hub Utrecht Oost richt zich in eerste instantie op de wijken Utrecht Science Park en Rijnsweerd. 

Meer informatie: Peter Steijn, voorzitter Hub Utrecht Oost, [email protected] 

Verwante Artikelen