LPU bijeenkomst “netwerkcongestie en stadslogistiek”

Woensdag 29 november was het zo ver. Het tweede grote LPU-evenent (logistiek Platform Utrecht)  vond plaats in Utrecht! Circa 70-80 deelnemers werden ontvangen in Lage Weide! Onder de deelnemers waren partijen uit onder andere de logistieke sector, overheden en het onderwijs.

Rond het thema van de Trias Mobilica, dat staat voor “verminderen, verduurzamen en veranderen”, was een programma opgezet met een zestal deelsessies. Voor deze sessies waren experts uit het logistieke werkveld betrokken die hun licht lieten schijnen op zaken als energie transitie, modal-shift, opleidingen en stadsdistributie.  Welke problemen ervaren we vandaag, welke oplossingen en adviezen zijn er om hierin (de eerste) stappen te zetten.

Het was inspirerend om te zien hoe professionals uit verschillende sectoren samenkwamen om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en gezamenlijk na te denken over oplossingen voor de uitdagingen waar we samen voor staan.

Het evenement bij UW (Utrecht Werkt) was prima georganiseerd. De sessies waren informatief en inspirerend. Daarnaast bood de bijeenkomst een uitstekende gelegenheid om te netwerken.

Samen de toekomst bereikbaar maken!

Het platform is de verbindende schakel tussen partijen in de logistieke sector in de provincie Utrecht. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten bij het Logistiek Platform Utrecht (LPU). post- en pakketbezorgers, toeleveranciers voor (groot)winkelbedrijven en restaurants, en midden- en kleinbedrijven in het algemeen. Ook partijen daaromheen, zoals data- en softwarebedrijven die actief zijn in de sector, kunnen zich aansluiten. Via het LPU kunt u gemakkelijk kennis delen, ervaringen uitwisselen of mogelijkheden voor samenwerkingen onderzoeken.

Verwante Artikelen